fredag 12. september 2008

Eple Briocher

Denne oppskriften er Super, har eple tre i hagen og lurer alltid på hva jeg skal gjøre med alle eplene som faller.. Safter og sylter ikke, desverre...
Disse er et veldig godt alternativ til eple kaka.


• 250 g smør
• 1/3 pakke gjær
• 1 dl melk
• 4 egg
• ½ dl sukker
• 1 ts salt
• 10 – 11 dl hvetemel
• 2 epler• ½ dl brunt sukker
• 2 ts kanel
• 1 eggeplomme lett vispet i 2 ts melk.

Ta ut smøret, så det blir romtemperatur.
Varm melken til 37°C og hell den i bollen.
Rør inn gjæren i melken. Rør inn eggene, sukkeret og saltet.
Tilsett melet i flere omganger og kjør i ca. 5 min. til deigen er smidig.
Forsett å kjøre og tilsett litt smør om gangen. Kjør i ytterligere 5 minutter etter at alt smøret er tilsatt.
Deigen skal være smidig og kompakt.
Legg deigen over i en bolle og la den heve under et kjøkken håndkle på en lun plass i 2.timer.

Klem sammen deigen med hendene, dekk over med hånkle og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne over natten.
Smør brioche-formene. Skrell eplene, ta ut kjernene og del dem i 4.
Skjær tynne skiver som blandes med brunt sukker og kanel. Sett ovnen på 225°C.
Ta ut deigen og del den i to. La den ene ligge i kjøleskapet mens du baker ut den andre.
Kna deigen godt og form den som en pølse som du deler i 10.
Rull hver del som en bolle og legg dem i formene. Gjør en dyp grop med fingrene og trykk inn epleskivene. Det er viktig å trykke epleskivene godt på plass, ellers vil de jobbe seg ut i løpet av stekingen!
Pensle med eggeplommen – unngå formene. Hev i 20–25 min. uten klede. Pensle igjen.
Stek i 10 minutter midt i oven, til briochene har fått fin farge. Ta ut kakene og avkjøl dem.
Da en det bare til å kose seg! Ha en god helg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar