lørdag 19. juli 2008

Foccacia snadder!


Focaccia brød

750 gr mel
1 pose gjær (tørrgjær eller fersk)
1 ts sukker
5,5 dl vann (ev 0,5 dl olivenolje og da 5 dl vann)

Urteblanding 1:
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk
2 ss tørket rosmarin
Alt blandes godt
Urteblanding 2:
2 ss pesto
2-3 fedd hvitløk
1 -2 ss pinjekjerner
2-3 ss olivenolje
Alt blandes godt

- Bland mel, sukker og gjær
- Tilsett godt lunkent vann, kna deigen til alt melet er blandet godt i
- Hev 30 min
- Ha deigen i en smurt langpanne, gjerne smør med olivenolje
- Slå over urteblandingen
- Trykk huller i deigen med fingrene eller gaffel
- Strø over gourmet salt/maldon salt

Stekes midt i ovn 225 grader, ca 15 min.
Tips: del deigen i to, og bruk begge urte blandingene,
også blir ikke brødet så høyt, men deilig sprøtt i kantene.

1 kommentar:

  1. Hællæ DillapåLilla!
    Synes du er kjempeflink jeg snuppa!
    Koselig blogg!
    Fin den til søstra di også..
    Sikkert moro.
    Får se om det blir blogg på meg også...
    Skal titte innom og følge med nå altså.
    Klem fra Maya!

    SvarSlett